Nopti romantice in roiuri de meteoriti

12 august ‘18… stateam cu jumatatea la un pahar de vin pe balcon. Treceam printr-o perioada grea, poate cea mai grea din viata noastra. Era noapte, liniste si ne faceam o mie de planuri…cu privirea fixa spre cer, am vazut pentru prima data o stea cazatoare… apoi inca una… oau, nici nu aveam pregatite atatea dorinte! Momentul a fost magic, plic de emotie. Am luat-o ca pe un semn ca vor veni vremuri mai bune.

August ‘19 – deschid Facebook ul si vad un eveniment organizat la Bucuresti Mall – “Noapte Perseidelor” … Aha! Asta era. Pentru cei (ca si mine), ce aud pentru prima oara aceasta denumire, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, conform https://www.astro-urseanu.ro/perseide.html.

Ce a urmat pe 12 August ‘19: o sticla de vin, 2 pahare, gheata, un sot si un cer senin. De data asta o dispozitie mult mai buna. Roiul de meteoriti nu a fost la fel de spectaculos ca cel de anul trecut, desi de data asta aveam dorintele la mine; la 2 ore dupa miezul noptii mi-am amintit ca ma asteapta o zi incarcata. Este official: avem prima traditie de familie # nopti romantice cu roiuri de meteoriti

Fie ca sunt Perseide (in august), Draconide si Orionide (in octombrie), Leonide (in noiembrie) s.a.m.d, va incurajez sa va luati familia sau prietenii si pentru doua ore sa priviti cerul, iar apoi sa-mi povestiti cum a fost.

Calendarul roiurilor de meteoriti il gasiti aici:  https://www.timeanddate.com/astronomy/meteor-shower/list.html .

Cu drag,

Noe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.