Camping la Ezerets

De cand au mai crescut fetele si ne-am recapatat cat de cand independenta ne-am propus sa iesim mai des cu cortul. Ne place pentru ca putem petrece timp in natura, nu trebuie sa planificam prea mult inainte si nu e deloc costisitor (exclud aici investitia in cort si accesorii).

Asadar, iata-ne pe 9 august cu bagajele facute si gata de drum. Destinatia Ezerets – Bulgaria. Practic, din Vama Veche mai sunt 20 de km si ai ajuns. Am plecat din Bucuresti la 6:30 dimineata si am ajuns la locul de campare la 10:30.

Ne-am instalat cortul intre pinii de la malul marii (free camping). Padurea ofera racoare in timpul zilei (desi erau 40 de grade la soare, langa cort stateam cu hanoracul pe noi) si este ideala pentru instalarea hamacelor, iar stratul de ace cazute pe jos acopera denivelarile solului asa ca am dormit bine doar pe izoprene plus o patura. Locul are o incarcatura magica – salbatic, necomercial (fara sezlonguri si o singura terasa cu maxim 10 mese unde se poate manca peste proaspat si servi o bere rece). Vom reveni cu siguranta pe viitor, dar in extrasezon, pentru ca…

Ce NU mi-a placut la Ezerets: turistii necivilizati, 80% din Romania. Dau cateva exemple: manele la volum maxim, foc de artificii la 3 dimineata, cantat la trompeta, urlat si “toaleta” … o zona de arbusti, in continuarea padurii, wc public…Mai oameni buni, daca tot blamam proprietarii de caini ca nu strang in urma lor, noi ce facem? Am plans… de necaz ca ne batem joc…

Mi-am propus sa fiu schimbarea pe care vreau sa o vad lume asa ca am trimis cateva emailuri cui m-am priceput: autoritatilor bulgare – cu sugestii de imbunatatire si televiziunii in speranta ca vom vedea un material educativ in sensul asta.

Daca ati fost si voi la Ezerets si vreti sa salvam impreuna bucatica asta de rai va invit sa povestiti in comentarii ce ati vrea sa se schimbe impreuna cu sugestii de imbunatatire…unde-s multi puterea creste!

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.