Tu stii ce tip de personalitate te defineste?

Dupa 30 de ani, in mod natural, am inceput sa petrec din ce in ce mai mult timp analizandu-mi gesturile, reactiile, modul de a fi si de a gandi. Am descoperit anumite trasaturi dominante carora nu le-am gasit neaparat si explicatia logica. Sunt fascinata de modul in care ma raportez la cei din jur si imi place sa observ interactiunea umana in general. Chiar mai mult, am o intuitie fantastica in ceea ce priveste finalitatea evenimentelor.

Consider ca introspectia este esentiala in relatiile inter-umane. Cu cat ne cunoastem mai bine, cu atat suntem mai lipsiti de prejudecati si mai deschisi catre a intelege si accepta oamenii din jurul nostru. In esenta, suntem fiinte sociale.  

Am o veste buna. Daca nu stiti de unde sa incepeti, va recomand cu incredere testul de personalitate Myers-Briggs. Conform site-ului LaPsiholog, Myers-Briggs este un sistem utilizat la scara larga pentru a intelege si interpreta personalitatea umana, ce are la baza ideile lui Carl Jung despre tipurile de personalitate si, intr-o mai mica masura, teoria celor patru temperamente sau umori.

O platforma online care ofera gratuit o astfel de testare este 16Personalities. Testul dureaza maxim 10 minute. Acuratetea rezultatului depinde in mod direct de nivelul de sinceritate al raspunsurilor. Va promit ca merita efortul.

Partea cea mai tare, din punctul meu de vedere, este compararea rezultatelor cu apropiatii. Am fost surprinsa sa descopar ca, doar 2% din populatia lumii au tipul de personalitate al meu sau al sotului; el apartine tipului arhitect (tot arhitecti sunt si Michelle Obama, Elon Musk sau Vladimir Putin), iar eu, protagonistului (protagonisiti celebri sunt Barack Obama, Oprah Winfrey sau Malala Yousafzai). Imaginati-va cat ne-am distrat, cand am realizat ca suntem asemanatori, din punct de vedere al personalitatii, cuplului Obama. Culmea, eu, Barack si sotul, Michelle.  

Fie ca doriti sa aflati mai multe despre voi sau ca incercati sa va intelegeti mai bine prietenii, testul celor 16 tipuri de personalitate este o unealta la care va puteti raporta oricand.

Voi ati aflat ce tip de personalitate va defineste?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.