Turiști în București

Locuim în București din 2005. Dacă ar fi să calculăm, se adună cam 14 la număr anii. În tot acest timp am experimentat capitala din perspective diferite: de studenți, salariați, pacienți și acum părinți, însă, din păcate, prea puțin ca turiști…

Nu sunt puțini cei care afirmă că n-ai ce să vezi în București…lor le spun că Bucureștiul nu este despre ce are el de oferit, ci mai mult despre cum alegi să te raportezi la el.

Anul ăsta ne-am propus să cultivăm mai mult latura  asta a noastră de părinți-turiști ai Bucureștiului.

Iată-ne deci pe 15 August, cu cele două fetițe de 5 și respectiv 3 ani, în fața Hotelului Horscop, așteptând autobuzul etajat pentru (prea) mult visatul tur al Bucureștiului.

O oră mai târziu, am coborât în aceeași stație, în rugămințile insistente ale copiilor de a ne mai da o tură…și sincer, dacă nu ar fi fost ora mesei, am fi cedat cu cea mai mare plăcere.

Ce le-a placut cel mai mult micilor turiste la plimbarea cu autobuzul? Locurile în aer liber de la etaj, să atingă frunzele copacilor, să urmărească succesiunea obiectivelor pe hartă, să recunoască locuri pe care le-am mai vizitat (ex. Observatorul Astronomic), să observe casele, străzile și oamenii.

Ce ne-a plăcut nouă, adulților? Prețul (25 lei pentru adult, gratuit pentru copiii până la 7 ani), durata (aproximativ 50 de minute), arhitectura absolut impresionantă a clădirilor de pe bd. Kiseleff, pe care, ca pieton, nu ai cum să o remarci din cauza gardurilor ridicol de înalte și de închise.

Vă recomand să faceți acest tur primăvara sau toamna, dacă puteți, chiar în timpul săptămânii, pentru a evita căldura (partea de sus nu este acoperită și veți sta direct în soare) și aglomerația (dacă este aglomerat riscați să nu găsiți loc la etaj). Sezonul se încheie pe 31.10.2019, așa că încă mai aveți timp.

Mai multe informații despre Bucharest City Guide, găsiți aici.

P.S Aventura noastră turistică s-a încheiat cu o pizza și o înghețată în centrul istoric.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.