Ziua în care am spus DA…vacanțelor la cort

Anul acesta am cedat în sfârșit rugăminților insistente ale soțului și am spus DA unei mini-vacanțe la cort.

Experiența mea în camping se limitează la 3 ieșiri și nu m-aș descrie neapărat ca o mare pasionată de aventură. După aproape 6 ani de parenting, din care 3 jumate la dublu, pot să spun cu mâna pe inimă că sunt sătulă de senzații tari…

În fine, am făcut o investiție consistentă pentru un minim necesar (cort, izoprene, saci de dormit pentru fete, masă, scaune etc.) și în data de 14 iunie am umplut mașina și am plecat.

Destinația: Voineasa

Așteptarea mea de la acestă ieșire a fost una singură: să nu murim! Printre marile mele frici se numără: urșii, câinii, hoții, bețivii, insectele, reptilele etc. Fix aici, îi acord credit lui Radu, care și-a păstrat veselia, în ciuda atitudinii mele urât mirositoare, și a avut răbdare până m-am calmat (adică vreo 24 de ore).

Ca să n-o mai lungesc, a fost o experiență minunată. Uitasem cum miroase aerul dimineața, ce înseamnă cu adevărat liniștea, câte stele sunt pe cer, care este sunetul apei și cât de relaxant este să privești focul.

Ce le-a plăcut fetelor: cortul, vânătoarea de comori, bălăceala în apa râului, libertatea, focul, bezelele, păstrăvul proaspăt la grătar, lumina lanternelor în întuneric, stelele, bețele, insectele, timpul petrecut împreună.

Ce ne-a plăcut nouă, părinților: natura, aerul curat, liniștea, să privim fetele cum se joacă cu un băț timp de 3 zile, lipsa semnalului la telefon, timpul împreună, libertatea, păstrăvul proaspăt (de la păstrăvărie) pe grătar, ploaia din timpul somului de prânz. Adaug la final, costul. Odată cumpărat echipamentul, cheltuielile se rezumă doar mese.

Ce nu ne-a plăcut: prima noapte am fost singuri în poiană și n-am putut dormi de frică (a doua noapte am avut vecini și am dormit ca un bebeluș – pe ritmuri de manele); oboseala (este destul de mult de muncă, de la pregătirea bagajelor, montatul și strânsul taberei, până la pregătirea meselor; în plus, peste toate cele deja menționate, se adaugă și cele 650 de cerințe pe minut ale copiilor).

Cu toate astea, la final am tras linie și am ieșit pe plus. Ne-a plăcut atât de mult încât, până la sfârșitul verii, am mai organizat încă două ieșiri cu cortul, una la Ezerets, iar ultima pe Valea Doftanei.

Pentru la anul avem în plan cel puțin tot atâtea ieșiri, dar și o investiție în saltele și hamace.

Vă încurajez să încercați măcar o dată. Lăsați deoparte orice frică sau prejudecată și mergeți.

Eu promit să vin mereu cu sugestii și impresii sincere din aventurile noastre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.