Vina altuia, responsabilitatea mea!

Vara asta am vizitat locuri superbe, plaje sălbatice, stațiuni turistice, albii și poieni situate departe de civilizație, obiective tursiticie mai mult sau mai puțin aglomerate.

România, Grecia, Bulgaria… știți ce au în comun toate? Gunoiul!

Deși sună cam trist, m-am obișnuit cumva cu ignoranța (nu mă refer doar la turiști, ci și la comercianți, autorități sau alte instituții care au diverse beneficii din activitatea turistică) și nu doar o dată m-am surprins întorcând capul de la plasticul de sub picioare. 

În lumina evenimentelor personale din ultimii doi ani am realizat că indifirent a cui este VINA ne revine fiecăruia dintre noi RESPONSABILITATEA să reparăm ceea ce merită reparat.

Astăzi vreau să extind idea asta pentru a ne responsabiliza cu toții. Este datoria noastră, a tuturor să strângem mizeria lăsată în urmă de alții!

Dacă  nu aveți cumva, ca și mine, o înclinație obsesiv-compulsivă pentru curățenie, de care, apropo, nu trebuie să vă rușinați deloc, vorba Gretei:„asta e superputerea mea„ , strânsul gunoiului nu va fi niciodată cea mai distractivă activitate… dar dacă aș putea să vă dau câteva ponturi pentru a o mai îndulci puțin?

  1. Țineți în mașină mănuși de unică folosință și saci/pungi pentru colectarea gunoiului. Noi de obicei luăm câteva perechi de mănuși atunci când alimentăm cu carburant, fix înainte de a porni în vacanță.
  2. Am stabilit o regulă în familie de a curăța înainte și după noi… foarte util când ai copii mici, în caz că te apucă lenea, vor insista până când veți ceda, sau în cel mai fericit caz puteți delega sarcina sub formă de concurs.
  3.  Pentru a face acțiunea mai amuzantă puteți da startul unui concurs de genul ”cine termină primul”…

Dincolo de motivele obiective pentru care trebuie să ieșim din ignoranță este unul de natură personală care le depășește pe toate și acela este iubirea… de sine, de casă, de copii, de viață… de Dumnezeu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.