ACASĂ

Am găsit un loc pe care să-l numim acasă în urmă cu aproape 5 ani.

Când ne-am mutat nimic nu se potrivea cu nimic. Aveam tot felul de improvizații și amestecuri practice, suficient cât să ne permită să ne continuăm viața împreună.

Mai mult, creativitatea nu a fost niciodată punctul nostru forte. Pur și simplu nu le avem cu asortatul, pictura, muzica sau decoratul.

În tot acest timp am reușit să amenjăm camera fetelor, să mai schimbăm niște baterii… și cam atât. Recunosc că amenajearea interioară este penultima pe lista noastră de priorități (ultima fiind mașina). Au prioritate ieșirile cu familia, calitatea alimentelor, sănătatea și educația, atât a copiilor cât și a noastră.

Cu toate acestea, nu o dată m-a prins miezul nopții cu Radu pe balcon, în fața unui pahar de vin, trasând schițe imaginare ale locuinței noastre din viitor. Ne trimitem săptămânal linkuri de pe diverse site uri de specialitate și chiar ne luăm la ceartă când nu găsim numitor comun în variantele ipotetice 😊)

Totuși, în ciuda diferențelor de opinie, suntem de mult de acord că dormitorul nostru arată oribil și că, cel mai probabil, va fi ultimul de renovat.

Sau mai bine zis asta credeam, până când am avut norocul să citesc niște postări ale unor super mame pe grupul de FB pe care activez unde fetele astea restaurau singure piese de mobilier. Și ce rezultate impresionante!

Am adus subiectul în dezbatere și Radu s-a pus pe documentat.

Avantaje precum costul și reciclarea au depășit teama de eșec și lenea așa că 24 de ore mai târziu s-a decretat prin ordonanță de urgență demararea restaurării!

Am ales vopseaua cretată (inodoră și ecologică) de la StyleColor. În afară de vopsea am mai cumpărat mânere și câteva intrumente necesare vopsitului (șmirghel, pensule, bureti, folie etc) pentru care am cheltuit în total 400 de lei.

Procesul a fost extrem de simplu: curățare/degresare cu alcool tehnic, șmirgheluire, curățare, aplicare grund în două straturi cu pauză de uscare după fiecare, șmirgheluire foarte ușoară, curățare, aplicare vopsea în două straturi cu pauză de uscare după fiecare, iar la final aplicare lac în două straturi cu pauză de uscare după fiecare.

Provocările cu care ne-am întâlnit nu au fost nicidecum legate de tehnică sau de calitatea materialelor ci mai degrabă de timp, de starea noastră de sănătate și de cele două ”veverițe” curioase pe care le creștem și, deși am pornit cu teamă, ne-am dat seama încă de la prima noptieră că rezultatul va depăși cu mult așteptările noastre.

O bucată de lemn, luată din Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, alături de 3 prinzătoare de vise, alcătuiesc ansamblul decorativ de deasupra patului.

N-am eu cunoștințe de designer (deși mi-aș dori), dar când mă sprijin de tocul ușii și privesc munca noastră mi se umple sufletul de bucurie și mă simt cu adevărat ACASĂ.  

După cei doi copii, afirm cu mâna pe inimă că proiectul ăsta este lucrul de care suntem cel mai mândri. Este făcut de mâinile noastre, cu drag, din iubire, împreună.

Las mai jos fotgrafiile ca mărturie și vă las pe voi să judecați rezultatul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.