4 ore magice la Opera Comică Pentru Copii

Spiritul Crăciunului poate lua multe forme. Uneori este o haină groasă pusă pe un om sărman, alteori un loz câștigător… Anul ăsta noi l-am simțit prin gestul unei prietene care ne-a făcut cadou bilete la Opera Comică Pentru Copii și tichete valorice pentru Târgul ”Poveste de Crăciun”.

Pentru cei care nu au aflat încă, târgul din incinta operei comice pentru copii va fi deschis la fiecare sfârșit de săptămână până pe 12 ianuarie, vinerea între orele 17.00 – 21.00, iar sâmbătă și duminică între 10:00 și 21.00.

Așadar, iată-ne ajunși. Ora de început a piesei ”Hansel și Gretel” conform invitației era 17:00. În mintea mea de adult asta înseamnă că undeva la cel târziu 5 fără 15 trebuie să fi în fața instituției, dar cum punctualitatea devine misiune imposibilă atunci când pleci cu doi copii după tine, evident că am întârziat (pentru mine ăsta nu mai reprezintă de mult un motiv de stress). Odată intrate pe ușă am pășit parcă în alt univers. Unul gândit special pentru mame în care spectacolele pentru copii încep cam la 15 minute după ora înscrisă pe bilet și unde prichindeilor li se oferă perne înălțătoare pentru o vizibilitate mai bună asupra scenei. Piesa a durat o oră, oră în care cele 3 fete pe care le-am însoțit ”n-au mișcat, n-au clipit și n-au respirat”. Le-a plăcut totul la acest spectacol: povestea, muzica, decorul, costumele și mai ales jocul actorilor. Au fost atât de încântate încât la final au sărit în sus și s-au îmbrățișat de bucurie. Ca idee, Frozen II a fost pistol cu apă pe lângă Hansel si Gretel.

În drumul nostru spre ieșire am observat că aveau și garderobă. Super utilă, mai ales în sezonul rece, când mama este cea care preia rolul de cuier.

Afară…altă minune. Patinuar, derdeluș, carusel, tarabe cu gustări care mai de care mai delicioase, ateliere și multe momente artistice care-i fac pe copii să-și dorească să nu mai plece. Intrarea este gratuită însă anumite obiective necesită tichete valorice pe care le puteți achiziționa din incinta târgului. Prețul unui tichet este de 3 lei. Pentru atelierul de ciocolată veți folosi 5 tichete, pentru cel de globuri 7 ș.a.m.d.

Am început cu o tură în carusel, ne-am încărcat bateriile cu o clătită și o ciocolată caldă, după care am cântat colinde alături de un cor de Moși Crăciuni și apoi ne-am îndreptat spre zona de ateliere. Am optat pentru atelierul de globulețe și cel de figurine din fetru.

Când m-am uitat la ceas era ora 21:00, semn că venise momentul să ne îndreptăm spre ieșire.

În mașină, în drum spre casă, după ce am ascultat două rezumate diferite ale piesei, de pe scaunul ei de pe bancheta din spate, Meira ne-a anunțat că aceasta a fost cea mai frumoasă seară din viața ei.

Pe Hansel și Gretel fetele i-au luat cu ele acasă imitându-i în jocul lor de după amiază, iar mie… încă nu-mi vine să cred. Aplaud în picioare Opera Comică Pentru Copiii. Este cea mai frumoasă și cea mai bine organizată instituție a statului din câte am avut ocazia să văd.

Mulțumim Cristina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.